1241296325_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

400 g (naudan) jauhelihaa

2 pientä sipulia

 

3,5 dl basmatiriisiä

6 dl vettä

2-3 lihaliemikuutiota

1 ps herne-maissi-paprikaa

1 pieni purkki herkkusieniä

 

mausteita

 

 

Ruoka itsessään on maailman yksinkertaisin laittaa. Jauheliha ruskistetaan pilkotun sipulin kera isohkossa wokkipannussa (tai vastaavassa), sekaan lisätään riisi, vesi, lihaliemikuutiot ja kasvikset (tuoreina suoraan pakastimesta ja säilykehyllystä... ) sekä tietty mausteet. Annetaan hautua välissä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. (Lemmes joutuu yleensä lisäämään hieman vettä, riippuu riisistä.)

 

Lemmeksen yhden miehen arvostelijaraati (eli Mies) totesi mössön herkulliseksi, joskin pohti hapanimeläkastikkeen mahdollisesti sopivan sekaan erityisen hyvin. (Tämä tulkittiin vinkiksi.) Mausteina Lemmes kaatoi sekaan tai näki sekaan kaadettavan valkosipulista yrttimaustetta, valkosipulijauhetta (meillä tykätään valkosipulista), paprikamaustetta, pippurirouhesekoitusta sekä loraus ketsuppia. Suola-pippuri-linjallakin kuitenkin pärjää, jos niikseen.